Incluzio Hollands Kroon/Koningin Máxima bezoekt Hollands Kroon

Koningin Máxima bezoekt Hollands Kroon

Dinsdag 28 mei werd Hollands Kroon vereerd met een bezoek van Hare Majesteit de Koningin. Zij kwam naar Hollands Kroon op uitnodiging van wethouder Mary van Gent. De Koningin bezocht onze gemeente in haar rol als erevoorzitter van Stichting Mind Us, een organisatie die zich inzet voor mentale weerbaarheid van jongeren.

In gesprek met jongeren

De Koningin werd ontvangen in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, waar zij eerst met jongeren in gesprek ging over mentale gezondheid en waar zij tegenaan lopen. Hollands Kroon bestaat uit 22 kernen met weinig voorzieningen, openbaar vervoer en straatverlichting. Dat maakt het voor jongeren heel lastig om elkaar op te zoeken. Dit leidt tot eenzaamheid en verveling.

In gesprek met professionals

Vervolgens ging de Koningin aan tafel met professionals van onder andere Link Jongerenwerk, Team Sportservice, Rsg Wiringerlant en natuurlijk Incluzio Hollands Kroon. Lauranne van Uitert, Relatie- en projectmanager, mocht namens Incluzio aanschuiven en in gesprek met de Koningin. Lauranne: “We spraken vooral over de weerbaarheid van jongeren. Hoe zorgen we er met elkaar? Wat gaat er al goed in de gemeente en welke uitdagingen ervaren wij in het bereiken van deze groep? Welke uitdagingen zijn er in een plattelandsgemeente in vergelijking met een stadsgemeente? Wij werken hier met z’n allen hard aan; hoe bereiken we jeugd preventief en vroegtijdig? Hoe houden we vragen klein, maar de weg naar de zorg wel duidelijk en toegankelijk, hoe signaleren we? Het was een inspirerend gesprek, de Koningin had waardevolle input voor ons.”

Digitaal jongerecentrum: Youh

Als laatste bezocht de Koningin jongerencentrum De Dukdalf. Daar kreeg zij een rondleiding op het digitale jongerencentrum en werd de nieuwe naam gelanceerd: Youh! Benieuwd naar het vernieuwde digitale jongerecentrum? Neem dan vooral een kijkje: djc-hollandskroon.nl!

 

Foto’s: ©Mind Us – Robin Utrecht